m26j27v28s29d30
soiree ouverture
art de la table
cinema
cirque
conference
conte
danse
expo photo
initiatives
installation
intervention
la rue vous offre
musique
theatre

ART OF DINING

Time to grab a bite!
Le Banquet cochon !
Menus

 

Time to grab a bite!
État d’Urgence feeds hearts and bellies thanks to the following kind-hearted restaurateurs:

Breakfast
1
Nov. 27 Laïka  
Nov. 28 Au Petit Extra
Nov. 29 Kitchen galerie
Nov. 30 Pistou Déjeuner
December 1st Garde-Manger

every morning : La Binerie Mont-Royal beans and Bridor croissants.

--
Lunch 2
Nov. 27 Le Réservoir 
Nov. 28 Holder  
Nov. 29 Le Café du TNM
Nov. 30 Chu Chaï

--
Tea time 1
Soup courtesy of Soupesoup!
--
Supper 2
Nov. 26 Le Commensal
Nov. 27 Pistou
Nov. 28
Arrêt de Bus Traiteur

The meal provided by Arrêt de Bus Traiteur is truly a moving experience. Since 2005, it has been served by the children of the école Arc-en-ciel who each year put together a show and tender words that warm the hearts of all who are in attendance!
--
Saturday Nov. 29
The Banquet Cochon!
Animation : Stéphane Crète and his guests!
Chefs Martin Picard and Normand Laprise, from restaurants Au Pied de Cochon and Toqué!,respectively, as well as Moustafa Rougaibi from La Colombe have organized a five-course gastronomical feast every year since 2003! They are passionate individuals in whose delightful company we shall experience a memorable evening!
With : Toxique Trottoir, Isabelle… La Horde vocale, Chiwawa, la soprano Jacinthe Thibault, Samian, Bon Débarras - Music
--
Nov. 30 
The meal provided by thela Coop Généreux in collaboration with the cooks from La Faim du monde, exemplifies a philosophy of non-waste. An excellent meal prepared from food that would otherwise have been discarded.

 


Le buffet - État d'Urgence 2004 - photo Martin Savoie

Menus



November 26


SoupeSoup

Potager légumes rôti

 



Le Commensal

Lasagnes
Couscous légumes et semoule
Seïtan chinois et riz basmati
Salade césar
Salade de pois chiches
Salade de betteraves
Salade de choux
Carrés de rêve
Carrés aux dattes
Biscuits noix et raisins

 

 

November 27


Laïka

Choix de trois omelettes
 patates grelots

 



Le Réservoir

Pâté Chinois
 pain

 



SoupeSoup

Chaudrée de palourdes

 



Pistou

Spaghetti à la viande

 

 

November 28


Le Petit Extra

Cipâte aux quatre viandes
(porc, bison, poulet et bœuf),

 



Holder

Salade aux légumes
Boeuf Bourguignon
Gateau au chocolat

 



SoupeSoup

St-Germain à la menthe

 



Arrêt de Bus Traiteur

Soupe à l'oignon
Entrée de saumon, crevettes et bouchées surprises
Cassoulet
Gâteau estival

 

November 29


Kitchen Galerie

Déjeuner de cabane à sucre

 



Café du TNM

Lasagne à la viande
salade ou dessert

 



SoupeSoup

Boeuf et choux

 



Banquet Cochon

Terrine de Foie Gras
Maquereau fumé à l'érable
Jarret d'agneau à la marocaine
Pot de canneberge,
ganache de chocolat blanc et dacquoise craquante

 

 

November 30


Pistou Déjeuner

omelettes au jambon et poivrons
saucisses
pommes de terre rissolées

 



Chu Chaï

Salade de poulet végé
Boeuf au cari jaune sur riz blanc

 



SoupeSoup

Lentilles Sud-Américaines

 



Coop Généreux + Faim du monde

Un banquet de récup !!!

 

 

December 1st


Le Garde Manger

Omelettes avec sauce aux légumes